Bij Ryanair is online inchecken verplicht. Doe je dit niet? Dan betaal je kosten op de luchthaven.

Online inchecken kan alleen als je de boeking aan je Ryanair-account hebt gekoppeld. Volg onderstaande stappen om je boeking te koppelen. Dit duurt ongeveer 3 minuten.

1. Klik hier om de koppeling te starten.
  2. Klik op Doorgaan totdat je je persoonlijke gegevens in moet vullen.
  3. Vul de boekingsreferentie uit onze ticket e-mail in. Deze bestaat uit 6 tekens.
  4. Vul je voornaam en achternaam in, zoals ingevuld tijdens het boeken.
  5. Je kan nu starten om de boeking koppelen aan je eigen account op je eigen e-mailadres
  6. Een eigen account creëer je simpel door op Inschrijven te klikken. Er opent een nieuw scherm. Volg de stappen en activeer je account met de code die je per e-mail ontvangt. Had je al een eigen account by Ryanair? Klik dan op Log in.
  7. Nadat je bent ingelogd, keer je automatisch terug naar de verificatie
  8. Klik altijd op Standaard verificatie (kosteloos). Het systeem staat namelijk standaard op 'Snelle verificatie' (betaald).
  9. Volg de aanwijzingen om een foto van je identificatiebewijs te maken. Dit doe je via de webcam op je laptop, of via de camera van je telefoon.
  10. Zet met je vinger of muis een handtekening.
  11. Vul tot slot je eigen mobiele telefoonnummer in en druk op verzenden.
  12. Je bent nu klaar. Ryanair bevestigt je verificatie doorgaans binnen 24 uur en stuurt je een e-mail wanneer dit is afgerond.
  13. Vanaf dat moment heb je toegang tot de boeking via je eigen Ryanair account. Alleen vanaf dat moment kan je inchecken.

Heb je hulp nodig met de verificatie? Neem dan rechtstreeks contact op met Ryanair, bijvoorbeeld via chat of per telefoon.